ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΒΡΥΣΑΚΙΩΝ

Στις 22-23/7 πραγματοποιήθηκε, η “Αναπαράσταση της Μάχης των Βρυσακίων” μία από τις ενδοξότερες νικηφόρες μάχες της Επανάστασης με αρχηγό τον Ηρωικό οπλαρχηγό Αγγελή Γοβιό, πρωτοπαλίκαρο του Οδυσσέα Ανδρούτσου και πρωτεργάτη της Επανάστασης στην Εύβοια.

Η Αναπαράσταση έγινε ακριβώς στο σημείο που διεξήχθη η Μάχη και με αυτόν τον τρόπο αναδείξαμε την λαμπρή ιστορία του τόπου μας, ώστε να αφήσουμε παρακαταθήκη, για τις επόμενες γενιές.

Τους ήρωες ενσάρκωσαν, εθελοντές ηθοποιοί, παιδιά που αγαπούν βαθιά τον τόπο και την ιστορία του.

Έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο ¨Αγγελή Γοβιό¨ και πολλούς Πολιτιστικούς Συλλόγους από όλο το Δήμο με την βοήθεια των οποίων δημιουργήθηκε και ένα εξαιρετικό Αφηγηματικό- Ιστορικό Ντοκιμαντέρ ¨ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΒΡΥΣΑΚΙΩΝ ¨ που δέχτηκε τις καλύτερες κριτικές.

 

Related articles

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Το μήνυμα του Δημάρχου, μας δίνει το έναυσμα , ως ΔΗ.Κ.Α.ΔΙ.ΜΕ να εγκαινιάσουμε έστω και με διαδικτυακό τρόπο την πραγματοποίηση σειράς δράσεων τιμής και δόξας, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και ιδιαίτερα για την Επανάσταση στην Εύβοια ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΒΡΥΣΑΚΙΩΝ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

Η ΔΗ.Κ.Α.ΔΙ.ΜΕ Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση αφιερωμένη στα 200 χρόνια, προβάλλοντας το Ντοκιμαντέρ << Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΒΡΥΣΑΚΙΩΝ>>. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.