ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΒΡΥΣΑΚΙΩΝ

Στις 22-23/7 πραγματοποιήθηκε, η “Αναπαράσταση της Μάχης των Βρυσακίων” μία από τις ενδοξότερες νικηφόρες μάχες της Επανάστασης με αρχηγό τον Ηρωικό οπλαρχηγό Αγγελή Γοβιό, πρωτοπαλίκαρο του Οδυσσέα Ανδρούτσου και πρωτεργάτη της Επανάστασης στην Εύβοια.

Η Αναπαράσταση έγινε ακριβώς στο σημείο που διεξήχθη η Μάχη και με αυτόν τον τρόπο αναδείξαμε την λαμπρή ιστορία του τόπου μας, ώστε να αφήσουμε παρακαταθήκη, για τις επόμενες γενιές.

Τους ήρωες ενσάρκωσαν, εθελοντές ηθοποιοί, παιδιά που αγαπούν βαθιά τον τόπο και την ιστορία του.

Έγινε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο ¨Αγγελή Γοβιό¨ και πολλούς Πολιτιστικούς Συλλόγους από όλο το Δήμο με την βοήθεια των οποίων δημιουργήθηκε και ένα εξαιρετικό Αφηγηματικό- Ιστορικό Ντοκιμαντέρ ¨ Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΒΡΥΣΑΚΙΩΝ ¨ που δέχτηκε τις καλύτερες κριτικές.

 

Related articles

1821- ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ της Μαρίας Βασιλείου.

Κείμενο για τα Δημοτικά τραγούδια  και τη σημασία τους, στη ζωή μας.. από την Μαρία Βασιλείου, εκπαιδευτικό και  μελετήτρια τοπικής λαογραφίας. ~1821 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ~ Μνημεία λόγου του λαού μας, αποτελούν τα δημοτικά τραγούδια που με την απλότητα τους, την πρωτοτυπία αλλά και την φραστική δύναμη τους κινούν την ψυχή, αποτυπώνουν τον εθνικό χαρακτήρα, κατοπτρίζουν τη […]

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΙΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ.

Η ΔΗ.Κ.Α.ΔΙ.ΜΕ σας προσκαλεί στην πρεμιέρα του Αφηγηματικού-Ιστορικού Ντοκιμαντέρ- Ταινία Μικρού Μήκους <<Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΒΡΥΣΑΚΙΩΝ>> που θα γίνει το Σάββατο 2 Απριλίου και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο του ΕΚΠΑ Ευρίπου Ψαχνών. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.