1821- ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ της Μαρίας Βασιλείου.

Κείμενο για τα Δημοτικά τραγούδια  και τη σημασία τους, στη ζωή μας.. από την Μαρία Βασιλείου, εκπαιδευτικό και  μελετήτρια τοπικής λαογραφίας.

~1821 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ~

Μνημεία λόγου του λαού μας, αποτελούν τα δημοτικά τραγούδια που με την απλότητα τους, την πρωτοτυπία αλλά και την φραστική δύναμη τους κινούν την ψυχή, αποτυπώνουν τον εθνικό χαρακτήρα, κατοπτρίζουν τη ζωή και τα ήθη, τα συναισθήματα και τη διανόηση του ελληνικού λαού.

Μεταφέρουν πληροφορίες, προστίθεται το συναίσθημα του τοπικού πληθυσμού ή το προσωπικό του μεταφέροντος, εμπλουτίζεται ο ποιητικός διάκοσμος με τα τοπικά ιδιώματα και όλα μαζί αναζωπυρώνουν και δραματοποιούν τις εθνικές περιπέτειες.

Δείγματα δημωδών ιστορικών τραγουδιών είναι τα ακόλουθα που αποτυπώνουν τον ψυχισμό των Ελλήνων κατά την έκρηξη της Επανάστασης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:1821-ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Related articles

ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ.

Η ΔΗ.Κ.Α.ΔΙ.ΜΕ σας παραθέτει την Φόρμα Αίτησης- Υπεύθυνη Δήλωση, που θα πρέπει να συμπληρώνουν όσοι ενδιαφέρονται για χορήγηση  άδειας προβολής του Ντοκιμαντέρ- Μικρού Μήκους Ταινία. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΥΠΕΥΘ.ΔΗΛΩΣΗΣ

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΒΡΥΣΑΚΙΩΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΤΗΣ Β.ΕΥΒΟΙΑΣ.

Η ΔΗ.Κ.ΑΔΙ.ΜΕ και η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, είχαν τη χαρά να επισκεφτούν και να  προβάλλουν την ταινία στο Λαογραφικό Μουσείο της Αγίας Άννας. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ Β.ΕΥΒΟΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.