1821- ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ της Μαρίας Βασιλείου.

Κείμενο για τα Δημοτικά τραγούδια  και τη σημασία τους, στη ζωή μας.. από την Μαρία Βασιλείου, εκπαιδευτικό και  μελετήτρια τοπικής λαογραφίας.

~1821 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ~

Μνημεία λόγου του λαού μας, αποτελούν τα δημοτικά τραγούδια που με την απλότητα τους, την πρωτοτυπία αλλά και την φραστική δύναμη τους κινούν την ψυχή, αποτυπώνουν τον εθνικό χαρακτήρα, κατοπτρίζουν τη ζωή και τα ήθη, τα συναισθήματα και τη διανόηση του ελληνικού λαού.

Μεταφέρουν πληροφορίες, προστίθεται το συναίσθημα του τοπικού πληθυσμού ή το προσωπικό του μεταφέροντος, εμπλουτίζεται ο ποιητικός διάκοσμος με τα τοπικά ιδιώματα και όλα μαζί αναζωπυρώνουν και δραματοποιούν τις εθνικές περιπέτειες.

Δείγματα δημωδών ιστορικών τραγουδιών είναι τα ακόλουθα που αποτυπώνουν τον ψυχισμό των Ελλήνων κατά την έκρηξη της Επανάστασης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:1821-ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Related articles

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΒΡΥΣΑΚΙΩΝ

Στις 22-23/7 πραγματοποιήθηκε, η “Αναπαράσταση της Μάχης των Βρυσακίων” μία από τις ενδοξότερες νικηφόρες μάχες της Επανάστασης με αρχηγό τον Ηρωικό οπλαρχηγό Αγγελή Γοβιό, πρωτοπαλίκαρο του Οδυσσέα Ανδρούτσου και πρωτεργάτη της Επανάστασης στην Εύβοια. Η Αναπαράσταση έγινε ακριβώς στο σημείο που διεξήχθη η Μάχη και με αυτόν τον τρόπο αναδείξαμε την λαμπρή ιστορία του τόπου […]

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ-ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ.

Η ΔΗ.Κ.Α.ΔΙ.ΜΕ σας προσκαλεί στην Έκθεση του Μαθητικού Διαγωνισμού που διοργάνωσε για όλα τα σχολεία του Δήμου και θα λάβει χώρα 30/6/2021 έως 10/7/2021. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΘΕΣΗΣ- ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.